Skoči na glavno vsebino

Zanimive povezave za starše

Marko Juhant: Vzgojni recepti, ki delujejo

Obstajajo, pravi Marko Juhant, specialni pedagog. Gostili smo ga v sobotni oddaji “Za življenje, za danes in jutri”. Najuporabnejše, in veliko jih je, je združil v knjigo, ki bo izšla v kratkem. Splošni recept za kakovostno življenje, pravi, je pri vrednotah.Poslušajte na:  http://radio.ognjisce.si/sl/214/utrip/29759/

Miha Kramli: V Sloveniji je na tisoče uničenih mladih

»Zasvojenost z novimi tehnologijami pride v hišo čisto potiho. Ko je opazna, pa je že zelo hudo,« pravi Miha Kramli, vodja ambulante za zdravljenje odvisnosti, ki deluje pri Zdravstvenem domu Nova Gorica. Vsak dan dobijo štiri klice ljudi na pomoč, ker so njihovi svojci ali prijatelji zasvojeni z virtualnim svetom. Če ne bomo ukrepali, opozarja Kramli, se nam obeta katastrofa.

Marko Juhant: Otroka ne pripravljajte na šolo

Ne pospravite igrač in ne pripravljajte otroka na šolo, prvošolca pa po prvem šolskem dnevu odpeljite tja, kjer se rad zadržuje. Na igrišče ali v slaščičarno,” svetuje specialni pedagog Marko Juhant.

Marko Juhant: Tako kot delavec naj ima tudi otrok konec tedna prost

“Ne sedite ob otroku, medtem ko dela domačo nalogo, sicer hitro pridete do situacije, ki spominja na to, da porod ni bil opravljen do konca. Mama dvigne rit, otrok pa svinčnik,” opozarja Marko Juhant.

“Otroku dopovejte, da je učitelj avtoriteta”

Marko Juhant. Specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti o tem, da ob začetku šole stres na otroke pravzaprav prenašajo starši sami, in o napakah, ki jih delajo pri vzgoji.

Miha Kramli – Otroci potrebujejo starše

Vesna Godina – Kdo bo ščitil starše pred otroki

Hanina učna ura

(Skupno 1.539 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost