Skoči na glavno vsebino

Skupaj z nadarjenimi učenci smo tekom šolskega leta načrtovali in razvijali idejno zasnovo ter izvedbo projekta, s katerim so nadarjeni učenci OŠ Pivka skušali bodočim prvošolcem, ki so trenutno v vrtcu in bodo šolski prag prestopili letošnjega septembra, predstaviti šolo na prijeten in zabaven način ter »odpihniti« morebitne strahove, ki jih imajo glede šole.

Projekt se je zaključil v ponedeljek, 12. 6. 2023, v dopoldanskem času, ko smo na šolo povabili 3 vrtčevske skupine (bodoče prvošolce) ter jim predstavili šolo preko različnih zabavnih delavnic, na katerih so spoznali preproste in zanimive poskuse v »Mini laboratoriju«, se preizkusili na športnem poligonu ter ustvarjali v »Ustvarjalnici«. Seveda so se lahko tudi posladkali s sladkim presenečenjem, ki so ga ravno tako zanje pripravili nadarjeni učenci OŠ Pivka.

Otroci so si seveda ogledali tudi učilnico 1. razreda ter spoznali bodoče učiteljice ter se seznanili s šolsko knjižnico. Upamo, da smo jim na ta način šolo malce približali in jim olajšali prehod.

Jasna Podstudenšek

(Skupno 520 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost