Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 22. junija 2017, je v športni dvorani Skala potekala prireditev, ki so jo pripravili učenci in učitelji OŠ Pivka ob zaključku šolskega leta ter ob 26. obletnici državnosti.

Prvi del prireditve je bil domovinsko obarvan. Deklamator Lian se je predstavil z lastno pesmijo, ki jo je posvetil Sloveniji za njen 26. rojstni dan. Pevci mladinskega pevskega zbora pa so v pesmi Ljubim te, Slovenija prepevali o ljubezni do domovine in njeni lepoti.

Rdeča nit drugega dela prireditve so bile počitnice. Nastopajoči so v pogovoru z voditeljico, simpatično in radovedno Ano, razkrivali, kje in s kom nameravajo preživeti brezskrbne počitniške dni. Prvošolci so se v plesni točki odpravili na morje, da bi se naučili plavati, pevci glasbenega krožka pa so nam v pesmi Kje naj … zaupali, kaj vse bodo na morju še počeli. Predstavili so se tudi igralci šolske dramske skupine, in sicer z zgodbo o Piki Nogavički, ki se želi vpisati v šolo, da bo tudi ona imela počitnice. O Piki Nogavički so prepevali tudi tretješolci, ki so petje obogatili še s plesom. Osmošolci so nam s pesmijo Za prijatelje sporočili, da si nameravajo v teh vročih, brezskrbnih dneh vzeti čas za prijatelje. Z znanima narodnozabavnima vižama so nas razveselili harmonikarji Anže, Matevž in Matija, ki so voditeljici Ani priznali, da brez harmonike ne morejo na počitnice. Članice učiteljskega pevskega zbora so zbrane očarale in navdušile s pesmijo Hello, my baby, pevci otroškega pevskega zbora pa s pesmijo Pet gosenic. Deklamatorke Lana, Teja, Tea in Neža so nas popeljale skozi vrata počitnic in nam razkrile, kaj vse nas čaka na drugi strani vrat. Poskočne Pikice in Pike, ki so se jim tokrat pridružile tudi Facemame, so združile svoje moči v plesni točki, ki je s svojo energijo in dobro voljo navdušila zbrano občinstvo.

V zaključnem delu je o dogajanju v minulem šolskem letu spregovorila ravnateljica Alenka Tomšič, ki je na koncu učencem in učiteljem čestitala za uspešno opravljeno delo in vsem zaželela prijetne počitnice.

Iskreno se zahvaljujemo  za vse dobrodelne prispevke za šolski sklad. Zbrali smo 309,45 eur.

Kristina Vatovec in Tanja Marušič

 

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost