V torek, 8. 10. 2024, so se učenci, ki obiskujejo dejavnost razširjenega programa Kuharski mojstri, udeležili regijskega tekmovanja Zlata kuhalnica, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Izoli. Zaposleni in dijaki šole so učence zelo prijazno sprejeli. Po uvodnem pozdravu in pogostitvi je sledil žreb delovnih mest posameznih skupin. Medtem ko je nekaj skupin začelo pripravljati jedi, so ostale odšle na voden ogled Izole pod vodstvom dijakov zadnjih letnikov in njihove učiteljice. Po vrnitvi prvih skupin na šolo so na ogled odšle še ostale skupine.
Kuharski mojstri iz naše šole so pripravili piščančjo obaro z gobami, zelenjavo in žličniki, funšterc s pršutom, peteršiljem in drobnjakom ter belo kavo z rjavim sladkorjem. Za pripravo jedi, izbiro pravilnih postopkov priprave, okus, serviranje, dekoracijo in predstavitev jedi, so usvojili srebrno priznanje. Nekaj utrinkov s tekmovanja je zajetih na fotografijah v galeriji slik.
Čestitke!
Mentorica: Maja Mladenović