Skoči na glavno vsebino

V času od 18. do 25. avgusta je v okviru Erasmus+ (K1) v Reykjaviku  potekalo izobraževanje “Čuječnost – Meditacija – Dobro počutje v šoli in vsakdanjem življenju”. S koordinatorko Erasmusa na Osnovni šoli Pivka, mag. Mirjam Francetič, sva se udeležili seminarja. Poleg naše šole so bili na izobraževanju prisotni še trije zavodi iz Slovenije.

V uvodnem delu so potekale predstavitve šol in njihovih dejavnosti. Eden izmed ciljev seminarja je bil tudi mreženje šol in iskanje novih partnerjev pri Erasmusovih izmenjavah in sodelovanju.

Seminar je obsegal 35 ur, sestavljen je bil iz predavanj in praktičnih vaj – delavnic. Spoznali smo različne tehnike sproščanja, vadili smo tehniko pravilnega dihanja, položaj pravilne telesne drže in razne tehnike umiritve in samozavedanja. S tehniko “Qigong” smo vsako jutro razgibali telo in duha ter se pripravili na nove dnevne izzive. S pomočjo skupinskih nalog smo krepili povezovanje in samozavedanje. Pridobljena spoznanja in znanja bova lahko uporabili pri poučevanju, z namenom povezovanja učencev in krepitve njihove senzibilnosti, kar bi izboljšalo njihove medosebne odnose.

V popoldanskem času smo si ogledali naravne posebnosti mrzlo-vroče Islandije, od ledenikov, rek, slapov do gejzirov in vulkanov.

Teden nam je ponudil veliko novih izkušenj, spoznanj in srečanj. S svežo energijo začenjamo novo šolsko leto.

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost