Skoči na glavno vsebino

Drage učenke, dragi učenci!

Z velikim veseljem vas lepo pozdravljam na začetku novega šolskega leta. Počitnice so hitro minile in pred nami je novo šolsko leto 2024/2025, ki nam prinaša veliko novih izzivov in znanj.

Dana vam je priložnost, ki je mnogim otrokom po svetu okrnjena in tudi kratena, to je možnost pridobivanja znanja. Znanje pa je vrednota in privilegij, ki ga ne smemo jemati za samoumevnega. Je nekaj, kar raste in se z nami razvija, če ga skrbno negujemo in zanj vztrajno delamo.

Na tej poti niste in ne boste sami. Vaši učitelji so tukaj, da vas usmerjajo, vam pomagajo in vas spodbujajo, vendar se morate zavedati, da so le koordinatorji na poti vašega razvoja. Spoštujte jih in cenite njihovo delo ter trud, kajti skupaj lahko dosežete velike cilje.

Poleg pridobivanja znanja so ključni tudi dobri odnosi – med vami, učenci, ter med vami in učitelji. Le v okolju, v katerem vladata spoštovanje in medsebojno razumevanje, se lahko počutite varne in sprejete. Moja želja je, da bi se na naši šoli vsi počutili tako, saj verjamem, da se lahko v takšnem okolju najbolje razvijate in učite.

Če naletite na težave, naj vas to ne odvrne. Ne vrzite puške v koruzo, tudi če se zdi, da vam nekaj sprva ne gre. Vse je mogoče doseči, če ste le pripravljeni vztrajati in v doseganje zastavljenih ciljev vložiti malo več časa in truda. Bodite pogumni, vztrajni in verjemite v svoje sanje, saj jih lahko dosežete.

Želim vam uspešno in navdihujoče novo šolsko leto, polno novih izzivov in priložnosti za rast in učenje.

Uspeh pride takrat, ko se zavemo,

da so vse ovire samo izzivi,

ki nam pomagajo postati boljši.

(Stephen Covey)

Spoštovani starši!

Na začetku novega šolskega leta bi se vam iskreno zahvalila za zaupanje, ki ga izkazujete naši šoli in učiteljem. Vem, da si vsi skupaj želimo za naše otroke le najboljše. V tem duhu vas prosim, da jih pri njihovem šolskem delu podpirate in jih spodbujate tudi takrat, ko naletijo na težave. Vaša topla in prijazna beseda ter spodbuda lahko otrokom dajeta krila, da zmorejo premagati ovire in nadaljevati po začrtani poti z večjo samozavestjo.

Za nas je izjemno pomembno sodelovanje z vami, saj jim bomo le tako lahko zagotovili najboljšo možno podporo na poti izobraževanja in osebnega razvoja. Verjamemo, da bo otrok skozi sodelovanje med šolo in domom lahko osvojil ne le znanje, temveč tudi vrednote, ki ga bodo spremljale skozi vse življenje. Pomembno je, da otroci postanejo ne le uspešni učenci, ampak predvsem boljši ljudje.

Vem, da se moramo vsi skupaj za to potruditi, saj nič ne pride samo od sebe. Dobre ocene so pomembne, a prav tako pomembno je, da otroci iz šole odnašajo znanje, ki ga bodo lahko uporabili v življenju, in vrednote, ki jih bodo oblikovale v odgovorne in sočutne posameznike.

Naj bo novo šolsko leto polno novih priložnosti, izzivov in skupnih uspehov. Veselim se našega sodelovanja in verjamem, da bomo skupaj uspeli!

Otroštvo ni tekmovanje, da bi videli, kako hitro lahko otrok bere, piše in računa.

Otroštvo je časovno obdobje, v katerem se otrok uči in razvija v svojem lastnem tempu.

Hitreje ni bolje.

(Magda Gerber)

Vsem skupaj želim uspešno šolsko leto 2024/2025.

mag. Nadja Černetič, ravnateljica

(Skupno 312 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost