Skoči na glavno vsebino

V sredo, 5. 6. 2024, smo z učenci, ki so se udeleževali različnih podjetniških dejavnosti, obiskali Festival podjetništva v Postojni pod pokroviteljstvom Podjetniškega inkubatorja Postojna.

Na festivalu je nekaj šol na stojnicah predstavilo svoje podjetniške ideje, zamisli, prototipe in izdelke. Poleg tega pa so potekale še ostale aktivnosti. V fotoprikolici so se učenci lahko fotografirali in v trenutku dobili razvito fotografijo, aktivno pa so sodelovali pri zelo nazorni predstavitvi robotike kot izjemno hitro razvijajoči se panogi.  

Po dobri pogostitvi v kulturnem domu je sledil nastop znanega igralca, voditelja in ustvarjalca, Nika Škrleca. Spoznali smo, da se da naučiti voziti s kontraciklom, žonglirati, naučiti nekaj tisoč decimalk števila pi in še mnogo drugih reči, če si dovolj vztrajen.

Za zaključek pa sta se predstavili dve ekipi osnovnošolcev, ki sta se uvrstili na stopničke na tekmovanju POPRI. To sta bili OŠ Toneta Tomšiča Knežak z zelo inovativno krtačo ter OŠ Prade z aplikacijo Phoneout, ki pomaga kontolirati uporabo telefona.

Spoznali smo, da se marsikaj da doseči, če imaš voljo in če si vztrajen kljub kakšni oviri ali neuspehu. Polni novih vtisov smo se vrnili domov in si obljubili, da se naslednje leto zopet vrnemo – morda pa s kakšno novo podjetniško idejo!

Zapisala: Maja Mladenović

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost