ALERGENI

1. žita, ki vsebujejo gluten

2. raki

3. jajca

4. ribe

5. arašidi

6. soja

7. mleko oziroma mlečni proizvod z alergenom

8. oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski, ameriški, brazilski oreščki, pistacija)

9. listna zelena

10. gorčično seme

11. sezamovo seme

12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l

13. volčji bob

14. mehkužci

ŽIVILA IN JEDI, KI VSEBUJEJO GLUTEN:

  • ŽITA: PŠENICA, PIRA, RŽ, OVES, JEČMEN, KAMUT, BULGUR IN IZDELKI IZ NJIH.
  • IZDELKI IZ DURUM MOKE, GRAHAM MOKE, VEČINA KOSMIČEV IN KAŠ, KUSKUS, DROBTINE, SEITAN.
  • VEČINA VRST KRUHA( glej žita), TESTENINE( glej žita), KOLAČI, PIŠKOTI, KREKERJI, PREPEČENEC,VEČINA PECIV, TUDI NEKATERE ČOKOLADE, PICE, ZAVITKI, SLADOLED, KALČKI.
  • PIVSKI KVAS, CVETNI PRAH, KAMUT, SLAD, RASTLINSKE BELJAKOVINE, RAZLIČNE OBLIKE ŠKROBA …
  • NEKATERE SALAME, SOJINA OMAKA IN NEKATERE DRUGE IZDELANE OMAKE
(Skupno 29.077 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost