ALERGENI
1. žita, ki vsebujejo gluten
2. raki
3. jajca
4. ribe
5. arašidi
6. soja
7. mleko oziroma mlečni proizvod z alergenom
8. oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski, ameriški, brazilski oreščki, pistacija)
9. listna zelena
10. gorčično seme
11. sezamovo seme
12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
13. volčji bob
14. mehkužci
ŽIVILA IN JEDI, KI VSEBUJEJO GLUTEN:
- ŽITA: PŠENICA, PIRA, RŽ, OVES, JEČMEN, KAMUT, BULGUR IN IZDELKI IZ NJIH.
- IZDELKI IZ DURUM MOKE, GRAHAM MOKE, VEČINA KOSMIČEV IN KAŠ, KUSKUS, DROBTINE, SEITAN.
- VEČINA VRST KRUHA( glej žita), TESTENINE( glej žita), KOLAČI, PIŠKOTI, KREKERJI, PREPEČENEC,VEČINA PECIV, TUDI NEKATERE ČOKOLADE, PICE, ZAVITKI, SLADOLED, KALČKI.
- PIVSKI KVAS, CVETNI PRAH, KAMUT, SLAD, RASTLINSKE BELJAKOVINE, RAZLIČNE OBLIKE ŠKROBA …
- NEKATERE SALAME, SOJINA OMAKA IN NEKATERE DRUGE IZDELANE OMAKE
(Skupno 29.077 obiskov, današnjih obiskov 1)